Google+

Interviews

10/30/2009
http://navingo.nl - Echtgenote Georgische president bezoekt MS Prinsendam

Hoog bezoek voor het cruiseschip ms Prinsendam van Holland America Line. Tijdens een bezoek aan de haven van Bat'umi in Georgi heeft Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote van president Mikhail Saakashvili, vandaag een kijkje aan boord genomen. Zij werd rondgeleid door kapitein Halle Thon Gundersen en heeft onder meer gesproken met enkele van de Nederlandse passagiers.

Het scheepsbezoek was een initiatief van de first lady die hiermee wilde aangeven dat Georgi toeristen veel te bieden heeft. De in Zeeland (Terneuzen) geboren presidentsvrouw heeft het bezoek van de onder Nederlandse vlag varende Prinsendam ook gebruikt om aan te geven dat Georgi er trots op is dat de Holland America Line, met zijn Nederlandse historie, vaker de haven van Bat'umi zal aanlopen. Tijdens haar bezoek werd mevrouw Roelofs onder meer vergezeld door de burgemeester van Bat'umi, Robert Chkaidze.

De Prinsendam, in de vloot van Holland America Line omschreven als Elegant Explorer, is op dit moment onderweg voor een 14-daagse cruise, die vanuit Rome voert naar de Zwarte Zee. Bat'umi, aan de oostkust van Georgi, is de belangrijkste haven van het land. Het was maandag voor het eerst dat een schip van de Holland America Line voor een eendaags bezoek afmeerde in de haven van Bat'umi. De Prinsendam is tot nu toe het grootste passagiersschip dat een bezoek aan Batmi heeft gebracht.

De 19-de eeuwse architectuur, de Georgische folklore, een botanische tuin en het net buiten de stad gelegen Fort Gonio, zijn er de belangrijkste toeristische attracties. Eind oktober is de Prinsendam nogmaals in Bat'umi tijdens een 28-daagse cruise vanuit Rome naar de Zwarte Zee en naar Isral en Egypte.

First lady Sandra Roelofs was erg verheugd te vernemen dat de Prinsendam volgen jaar een bezoek brengt aan Zeeland, de provincie waar zij is geboren. De Prinsendam is op 20 juli voor een eendaags bezoek in de haven van Vlissingen. Eerder al, begin januari, gaat de Prinsendam in Freeport, Bahama's, in droogdok en worden op het achterschip 22 nieuwe hutten toegevoegd. Op het pool deck wordt meer ruimte gecreerd. Ook komt er een nieuwe bar. De ‘verbouwing' is onderdeel van Holland America Line's programma Signature of Excellence, een vlootbreed verbeteringsprogramma ter waarde van ruim 535 miljoen dollar.


http://navingo.nl
Send link to the email
E-Mail*
Captcha* Verification Code